T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / İLKADIM - Derebahçe Ortaokulu

SAMSUN İLİ İLKADIM İLÇESİ DEREBAHÇE ORTAOKULU KANTİNİNİN KİRALANMASI (İŞLETME HAKKININ VERİLMESİNE İLİŞKİN) İHALE İLÂNI

İlçemiz Derebahçe Ortaokulu kantini Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğinin 20/2 maddesi gereğince, 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 51/g maddesine göre pazarlık usulüyle kiraya verilecektir

 

Kiralanacak Yerin Yüzölçümü: 37,33 m2

İhalenin Yapılacağı Yer : Derebahçe Ortaokulu Müdürlüğü/ Derebahçe Mahallesi Çatalzeytin Sokak No:26 İç Kapı No:1 İlkadım/SAMSUN

İhale Tarih ve Saati  : 03/05/2024 Cuma günü Saat:09:30

Komisyon Tarafından Belirlenen Muhammen Bedel: Aylık kira bedeli; 7.000,00 TL. yazıyla (Yedibin Türk Lirası) 8.5 Aylık; 59.500,00-TL. yazıyla (Ellidokuzbinbeşyüz Türk Lirası)’dır.

Yatırılacak Geçici Teminat Miktarı :  1.785,00-TL(rakamla) (Binyediyüzseksenbeş Türk Lirası) yazıyla

İşin Niteliği ve Miktarına İlişkin Bilgiler: Derebahçe Ortaokulu okul kantininin 8,5 ay üzerinden kiralama/işletme hakkı verilmesi. Okulda normal eğitim yapılmaktadır. 370 Öğrenci 25 Personel mevcuttur. 

 

MADDE-l: İdare ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

MADDE-2: Saat ayarlarında, Türkiye Radyo Televizyon Kurumunun ulusal saat ayarı esas alınır.

MADDE-3: İhaleye katılabilmek için ihale dokümanının alınması zorunludur. İhaleye katılacak olan olan istekliler, İlkadım Mal müdürlüğünün Ziraat Bankası Samsun Şubesindeki                    TR29 0001 0002 2200 0010 0060 34hesabına, ihaleye katılacak olanın adı ve soyadı, T.C.kimlik numarasını ve Derebahçe Ortaokulu okulu kantin ihalesi doküman bedeli olduğunu yazarak KDV dahil 400,00.-TL (dörtyüz) yatıracak, banka dekontunu okul müdürlüğüne teslim ettikten sonra ihale dokümanını/zarfı teslim alacaklardır. İstekli ihale dokümanını satın almakla, ihale dokümanını oluşturan belgelerde yer alan koşul ve kuralları kabul etmiş sayılır. İhale şartnamesi mesai saatleri içerisinde okul müdürlüğünde ücretsiz olarak görülebilir.

MADDE-4: İstekliler muhammen bedelin %3 'ü oranından az olmamak üzere geçici teminat vereceklerdir. Muhammen bedelin %3 'ünden az geçici teminat veren isteklinin teklifi değerlendirme dışı bırakılır. İstekliler geçici teminatı İlkadım Mal müdürlüğünün Ziraat Bankası Samsun Şubesindeki TR29 0001 0002 2200 0010 0060 34 hesabına, ihaleye katılacak olanın adı ve soyadını, T.C. kimlik numarasını ve Derebahçe Ortaokulu okulu kantin ihalesi geçici teminatı olduğu yazılarak yatırılacaktır. (Açıklama yazılırken dikkat edilmelidir. Kime ait olduğu, neye ait olduğu belirlenemeyen belgeler eksik evrak kabul edilerek ihale dışı bırakılır.)

MADDE-5: İhaleye katılacaklardan istenen belgeler:

a)     T.C.Kimlik Belgesi /Nüfus Cüzdan fotokopisi (Kimliğin aslını ihalede ibraz edecektir.)

b)    Yerleşim Yeri Belgesi/İkametgah ilmühaberi. 

c)     İhale doküman bedelini yatırdığına dair banka dekontu. (ihale dokümanı ücretsiz olarak okul müdürlüğünde görülebilir ancak ihaleye katılacak olan istekliler 400,00.-TL ihale dokümanı bedelini yatırmak zorundadır.) 

d)    Geçici teminatın yatırıldığına dair banka dekontu. 

e)     Mesleki Yeterlilik Belgesi; Kantin kiralama ihalelerinde isteklilerde, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre kantin işletmeciliğinden alınmış ustalık belgesine veya kantin işletmeciliğinden alınmış iş yeri açma belgesine sahip olma şartı aranır. Ancak isteklilerin hiçbirinde yukarıda sayılan belgelerin bulunmaması durumunda Ağırlama ve Gıda, Ağırlama ve Gıda Teknolojisi, Aile Ekonomisi ve Beslenme, Aile ve Tüketici Bilimleri, Aile ve Tüketici Hizmetleri, Aşçılık, Besin Kontrol ve Analizleri, Besin Teknolojisi, Beslenme ve Diyetetik, Beslenme ve Ev Yönetimi, Ev Ekonomisi, Ev İdaresi, Ev Yönetimi-Beslenme, Ev Yönetimi Eğitimi, Gastronomi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gemi Aşçılığı, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Gıda Mühendisliği, Gıda Kontrolü ve Analizi, Gıda Teknolojisi, Kurum Beslenmesi, Mutfak, Mutfak Sanatları ve Yönetimi, Pasta ve Tatlı Yapımı, Pastacılık, Pastacılık Tatlıcılık ve Şekerlemecilik, Servis, Servis Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Yiyecek İçecek İşletmeciliği Programı/Bölümü/Alanı/Dallarından birine ait Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre alınmış ustalık/iş yeri açma belgesi, mesleki ve teknik ortaöğretim diploması, ön lisans/lisans diploması, kantin işletmeciliğinden alınmış kalfalık belgesi veya hayat boyu öğrenme kurumları tarafından verilen kantin işletmecisi kurs programı kurs bitirme belgesine ya da 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında açılmış kurslardan alınan kantin işletmecisi kurs bitirme belgesine sahip olma şartı aranır. İsteklilerden hiç birisinde bunlardan biri yoksa açılacak ilk kursa katılacağına dair taahhütname alınır. Mesleki Yeterlilik Belgesi Samsun ili dışından alınmış ise, o ilde kantin vb. yerleri işletmediğine dair belge istenir. 

f)     İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 04/09/2015 tarih ve 8789971 sayılı yazısı gereği, okul idaresi tarafından işletmeciye yer teslimi yapılmasının ardından, 10 (on) gün içinde yapacağı işin tehlike sınıfı ve çalıştıracağı eleman sayısına uygun olacak şekilde 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununa göre İş Sağlığı ve Güvenliği hizmetlerini satın aldığına dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının İSG-KATİP modülü üzerinden düzenlenen sözleşme veya işe görevlendireceği iş yeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı ile aralarında düzenlenen sözleşme örneğini idareye ibraz edeceğine dair noter tasdikli taahhütname,  50 (Elli) den az çalışanı olan iş yerlerinde işletmecinin 29/06/2015 tarih ve 29401 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren işyerlerinde işveren ve işveren vekili tarafından yürütülecek iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerine gerekli eğitimleri aldığını gösteren belge ile Çalışma ve Güvenlik Bakanlığının İSG-KATİP modülüne kayıt olduğuna dair belgenin örneğini idareye ibraz edeceğine dair noter tasdikli taahhütname bu durumda olan işletmeciler çalışanların işe giriş muayenelerini, hijyen eğitimlerini ve özel hijyen eğitimini,  en az bir çalışanının ilk yardımcı eğitimini aldığına dair belgelerini de idareye ibraz edeceğine dair noter tasdikli taahhütname. 

g)    Adli Sicil Kaydı: Sabıka kaydı olup olmadığına ilişkin “Adli Sicil Belgesi”, "Adli Sicil Kaydı” veya "Adli Sicil Arşiv Kaydı" var ise; o kayıtlara ilişkin mahkeme kararı da eklenecektir. Cumhuriyet Savcılığından veya e- devlet üzerinden alınabilir. Ancak son bir ay içerisinde alınmış olmalıdır.       

Ayrıca kantin ihalesini alan kişi hakkında yüz kızartıcı suçlardan (Uyuşturucu kullanmak ya da satmak, yaralamak, cinsel taciz, hırsızlık vb.) dolayı her hangi bir soruşturma ya da kovuşturma bulunması durumunda ihale tek taraflı olarak feshedilir. 

h)    İmza Beyannamesi (Noterden); Vekâleten ihaleye katılma durumunda ise vekil adına düzenlenmiş noter onaylı vekâletname ile vekilin ve vekâlet verenin noter tasdikli imza beyannameleri

i)      Sağlık raporu (Son bir ay içerisinde aile hekiminde alınmış olacak)  

j)      Kantin kiralama ihalesine katılacak kişi, ilgili esnaf odasından üzerinde kantin işletmeciliği olmadığına ve ihalelerden yasaklı bulunmadığına dair belgeyi ibraz eder.

k)    Teklif mektubu  (İhale dokümanı teslimi sırasınca örneği idare tarafından verilecektir.)

l)      Yer görme belgesi (İhale dokümanı teslimi sırasında örneği idare tarafından verilecektir.) İhaleye katılacak istekli ihale tarih ve saatinden önce mesai saatleri içerisinde kantin ihalesi yapılacak okula gidecek ve kiraya verilecek yeri görerek, belgeyi okul idaresine imzalatarak teklif zarfına koyacaktır.

m)   İhale Başvuru Dilekçesi; Matbu olarak verilen dilekçe istekli tarafından doldurularak ihale zarfı ile beraber verilecektir. 

n)    Tebligat için 50.00.-TL. Posta Pulu

o)    Bu şartnamenin her sayfası imzalanarak teklif zarfı içerisine konulacaktır.

 

*İstekliler belgelerin aslını veya aslına uygunluğu noterce onaylanmış örneklerini vermek zorundadır. İstekliler istenen belgelerin aslı yerine ihale tarih/saatinden önce “Aslı İdarece Görülmüştür.” veya bu anlama gelecek şerh düşülen aslı kendilerine iade edilen belgelerin fotokopilerini de verebilir. Noter onaylı belgelerin aslına uygun olduğunu belirten bir şerh taşıması zorunlu olup sureti veya fotokopisi görülerek onaylanmış olanlar ile “ibraz edilenin aynıdır.” veya bu anlama gelecek bir şerh taşıyanlar geçerli kabul edilmeyecektir.

 

MADDE-6İhaleye Katılamayacak Olanlar:

1) İhaleyi yapan idarenin;

a) İta amirleri,

b) İhale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve denetlemekle görevli olanlar,

c) (a) ve (b) bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve ikinci dereceye kadar (ikinci derece dahil) kan ve sıhri hısımları, 

d) (a), (b) ve (c) bentlerinde belirtilen şahısların ortakları (bu şahısların yönetim kurullarında görevli olmadıkları anonim ortaklıklar hariç).

2) İhaleye komisyon başkanı ve üyeleri ile okul aile birliğinin yönetim ve denetim kurulu üyelerinin ikinci dereceye kadar kan ve kayın hısımları ihaleye katılamazlar.

3) 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici veya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ile daha önce her hangi bir okulun kantin veya yemekhane işletmeciliği ihalesini kazanıp işletmecilik yaparken, kendi kusurundan dolayı idarece sözleşmesi feshedildiği için ihaleden men yasağı alan, devlete karşı borç yükümlülüğü devam eden, tahsil edilemeyen borcundan dolayı adli, idari ve mali yönden hukuki süreci devam eden  istekliler, kendileri adına ve vekaleten  ihaleye katılamaz. Katıldıkları takdirde durumun tespitinde geçici teminatları gelir kaydedilir, sözleşme yapılmaz, sözleşme yapıldıktan sonra tespiti halinde sözleşme  feshedilir.

4) Halen okul aile birlikleri ile kantin, vb. yerler ile  açık alan ve spor salonu, vb yerler  sözleşmesi bulunan (dondurular dahil) işleticiler ihaleye katılamazlar. Sözleşmesi idare tarafından tek taraflı olarak feshedilen ve kendiliğinden terk edip gidenler, idare tarafından 1(bir) yıl süre ile kantin ihalelerinden men yasağı alırlar.

5) Kantin sözleşmesini süre olarak uzatma hakkı olduğu halde süre uzatımı hakkını kullanmayan işletici aynı okulun yapılacak olan ilk ihalesine katılamaz. 

6) 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık ve aynı Kanunun Cinsel Dokunulmazlığa Karşı Suçlar başlıklı İkinci Kısım Altıncı Bölümünde düzenlenen maddelerdeki suçlardan  mahkûm olanlar ihaleye katılamazlar ve okul aile birliğince kiraya verilen yerlerde istihdam edilemezler.

7) İhaleye şirket, dernek, vakıf, vb. tüzel kişilikler katılamazlar.

 

MADDE-7: İstekliler tekliflerini yazılı ve sözlü olarak verebilecektir. İlk teklifler istekliye ihale dokümanı ile birlikte verilen teklif mektubu üzerinden yazılı olarak verilecek daha sonra komisyon tarafından belirlenen tur sayısı kadar sözlü artırma yoluyla ihale sürdürülecektir. Komisyonunun en son teklifleri yine yazılı olarak alma yetkisi bulunmaktadır. İstekliler ihale dokümanında istenen belgeleri tamamlayarak zarf içerisinde ihale tarih ve saatine kadar Derebahçe Ortaokulu Müdürlüğü idare yetkilisine teslim ederek karşılığında zarf alındı belgesi alacaktır. 

 

MADDE-8: Tekliflerin hazırlanması ve idareye sunulması ile ilgili bütün masraflar isteklilere aittir. İhale komisyon tarafından iptal edilse dahil, istekli teklifini hazırlamak için yapmış olduğu hiçbir masrafı idareden talep edemez.

 

MADDE-9: M.E.B.Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin Eki Kantin Kiralama Sözleşmesinin Özel Şartlar 1’nci maddesine göre; Derebahçe Ortaokulu okul kantini ilk defa ihale edileceğinden tesis masrafı/demirbaş bedeli  söz konusu değildir.

 

MADDE-10:İhale üzerinde bırakılan istekli sözleşme yapılmasından doğan karar pulu ve damga vergisini sözleşme yapılmadan önce Maliye hazinesine öder.

 

MADDE-11: Posta yolu ile ve ihale başlama saatinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurular, katılımcı veya vekili (Noterden vekâletname ibrazı olan) tarafından bizzat yapılacaktır. Belgeleri eksik olan katılımcıların başvuruları iptal edilecek, değerlendirmeye alınmayacaktır. 

 

MADDE-12: Gerçeğe aykırı belge düzenleyen veya beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem yapılacak, üzerinde ihale kalsa bile sözleşme yapılmayacak, bu durum sözleşmeden sonra anlaşılırsa sözleşme feshedilecektir.

 

 

                                                                                                            24/04/2024  

                                                                                            Derebahçe Ortaokulu Müdürlüğü

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 24.04.2024 - Güncelleme: 24.04.2024 13:16 - Görüntülenme: 28
  Beğen | 0  kişi beğendi